Verschillende vragen komen regelmatig terug over de Viveve®-behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen kunt u de korte en bondige antwoorden vinden.
1. Wat is de Viveve®-behandeling?
Een Viveve®-behandeling bestaat meestal uit één praktijkbezoek en duurt slechts 30 minuten. Als u er klaar voor bent en comfortabel ligt, start de arts met het voorzichtig schoonmaken van het te behandelen gebied. Een verdoving of medicatie voor pijnbestrijding is niet nodig.
De arts brengt een gladde behandeltip (kleiner dan een tampon) een klein stukje in de ingang van de vagina in. Vervolgens worden kleine verkoelende en verwarmende pulsen aan het weefsel afgegeven, terwijl de arts de tip systematisch rond de vagina-ingang beweegt. Na 5 rotaties van de tip is de behandeling klaar.
2. Hoe werkt de Viveve®-behandeling?
Viveve® maakt gebruik van diep verwarmende radiofrequente energie en is uniek omdat het de oppervlakkige lagen koelt en beschermt, terwijl het de diepere lagen verwarmt.
Viveve® behandelt het inwendige, onderste derde deel van de vagina. Dit is het gebied waar een verbeterd huidcontact (door een nauwere vagina) een groter genot zal bevorderen. Dat komt doordat het weefsel net binnen de vagina-ingang verbonden is met de clitoris, zodat meer wrijving en een betere stimulatie plaatsvindt.
3. Ben ik geschikt voor de Viveve®-behandeling?
Tijdens uw discrete eerste consult vertelt u wat uw klachten zijn. Onze arts adviseert dan of de Viveve®-behandeling een oplossing kan bieden. De behandeling is het meest geschikt voor vrouwen die ontevreden zijn over het gevoel of de lichamelijke aansluiting tijdens geslachtsgemeenschap en die nog niet in de menopauze zijn.
Viveve® is niet geschikt als u pijn ervaart tijdens geslachtsgemeenschap of als u een bepaalde gynaecologische aandoening heeft. Zoals een ernstige verzakking, actieve uitbraken of infecties. Ook als u radiotherapie of chemotherapie ondergaat, is de Viveve®-behandeling helaas niet geschikt.
4. Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Er is geen speciale nazorg nodig en u kunt onmiddellijk uw normale activiteiten hervatten. Met uitzondering van geslachtsgemeenschap en het gebruik van tampons.
Samen met uw arts bespreekt u na afloop van de Viveve®-behandeling hoe lang u moet wachten voordat u geslachtsgemeenschap mag hebben of tampons mag gebruiken.Vaak vragen we uit voorzorg 10 dagen te wachten, zodat het behandelde gebied niet wordt verstoord terwijl het regeneratieve proces begint.
5. Wat voor resultaat kan ik van vaginale verstrakking verwachten?
Veel vrouwen ervaren na de Viveve®-behandeling een toegenomen genot tijdens de geslachtsgemeenschap.
6. Is de Viveve®-behandeling pijnlijk?
De ingreep duurt slechts 30 minuten en wordt niet als pijnlijk ervaren.
7. Heb ik zelf invloed op het uiteindelijke resultaat?
Zelf heeft u ook wel degelijk invloed op het resultaat van de behandeling. U krijgt verschillende instructies mee voor de voor- en nazorg. Houd u zicht hier altijd goed aan.
8. Kan een Viveve®-behandeling onder volledige verdoving?
De behandeling wordt niet onder verdoving gedaan, omdat dit niet nodig is.
9. Heb ik na de behandeling veel pijn?
Na de ingreep zullen de behandelde gebieden een aantal dagen erg gevoelig zijn. Hiervoor krijgt u pijnstillers voorgeschreven.
10. Mag ik na de behandeling voor vagina verstrakking weer meteen alles doen?
Het is belangrijk dat u de instructies van de arts nauwkeurig opvolgt, zodat het behandelde gebied goed kan herstellen en verstrakken. Er wordt aangeraden om de eerste 10 dagen na de behandeling o.a. geen geslachtsgemeenschap te hebben.
11. Na hoeveel tijd is het resultaat merkbaar?
Al vrij snel na de behandeling zult u verschil merken. Het resultaat kan zelfs nog tot 6 maanden na de behandeling verbeteren.
12. Op welke kosten voor vagina verstrakking kan ik rekenen?
De kosten van deze vagina verstrakking of vagina vernauwing behandeling bedragen €2.500.
13. Wordt mijn vagina weer net zo strak als vroeger?
Tijdens deze behandeling kan de vaginale laxiteit flink verbeteren. Sommige behandelde vrouwen geven aan dat dit net zo goed of zelfs beter is dan vroeger.
14. Vaginale verstrakking in Turkije of in Nederland?
Sommige mensen zoeken voor een cosmetische behandeling hun heil over de grens. Voor sommige cosmetische ingrepen wijken mensen bijvoorbeeld veel uit naar Turkije, denk hierbij bijvoorbeeld aan cosmetische tandheelkunde. Dit gebeurt echter zelden voor deze behandeling, omdat dit een relatief goedkope ingreep is. De reis en het verblijf in het buitenland wegen dan niet op tegen de mogelijk lagere kosten en veelal slechtere kwaliteit in het buitenland.
15. Kan de Viveve®-behandeling in termijnen worden betaald?
We begrijpen dat een cosmetische ingreep voor de verstrakking van de vagina een behoorlijke investering kan zijn. Wilt u de behandeling in termijnen betalen? Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om dergelijke behandelingen in termijnen te betalen, kunt u hiernaar informeren bij ons. Let op dat we deze mogelijkheid aanbieden in samenwerking met een kredietverstrekker, welke hier wel een rentepercentage voor rekent. U kunt de behandeling dan bijvoorbeeld in 4 jaar of 5 jaar afbetalen, waarbij u maandelijks een klein bedrag betaalt.
16. Hoe kan ik de kwaliteit van de kliniek bepalen?
Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om de kwaliteit van klinieken te bepalen. Hierbij zijn twee manieren te onderscheiden. Om te beginnen kunt u online zoeken naar ervaringen met de desbetreffende kliniek. Dit kan onder andere op een forum. Acura Medisch Centrum scoort maar liefst gemiddeld ruim een 9 op dergelijke fora en websites waar ervaringen kunnen worden gedeeld, waarop we erg trots zijn. Het bekende blad Elsevier heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar klinieken die deze ingreep uitvoeren. Wij zijn slechts één van de weinige klinieken die de maximale beoordeling kregen. Op bijvoorbeeld het eindresultaat van de behandeling scoren wij 4 uit 4.
17. Wat wordt er besproken tijdens het consult?
Het is voor veel mensen prettig om eerst op consult te komen. Op deze manier kan kennis gemaakt worden met de kliniek, de arts en andere betrokkenen. Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen en de vragen stellen die u heeft over de behandeling of bijvoorbeeld het resultaat dat u mag verwachten na de behandeling. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook uw gezondheid gesproken en wordt uitleg gegeven over hoe de behandeling in zijn werk gaat.
18. Waar vind ik Viveve®-behandeling ervaringen?
Het is tegenwoordig gelukkig vrij eenvoudig om ervaringen met de Viveve®-behandeling te vinden. Dit kan onder andere worden gedaan op Kliniekervaringen.nl, maar ook op onze site hebben diverse vrouwen die bij ons zijn behandeld hun ervaring gedeeld. Wij scoren op deze site maar liefst een 9,4. Ook de Elsevier heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. In dit blad behalen wij de maximale score voor het Eindresultaat van de behandeling.
19. Wanneer is de Viveve®-behandeling niet geschikt?
De behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Geadviseerd wordt om tot minimaal drie maanden na de bevalling te wachten, voordat u een behandeling met radiofrequente energie ondergaat. Vrouwen die een pacemaker dragen komen eveneens niet voor een behandeling in aanmerking. Heeft u op de dag van de geplande behandeling last van een actieve vaginale infectie en/of blaasontsteking, dan zal de behandeling verplaatst worden.
20. Kan de behandeling plaatsvinden tijdens mijn menstruatie?
Geadviseerd wordt om tijdens uw menstruatie niet behandeld te worden. Het is mogelijk dat het bloed de effecten van de behandeling belemmert, waardoor een zeker gedeelte van de effectiviteit onnodig verloren kan gaan.
21. Ik heb endometriose. Kom ik voor een behandeling in aanmerking?
De meeste vrouwen met endometriose kunnen met de Viveve®- techniek behandeld worden. Heeft u door de endometriose pijn in uw bekken tijdens het vrijen? Laat u dan eerst voorlichten door uw behandelend gynaecoloog. Deze kan een deskundig advies geven over de behandeling die u overweegt te ondergaan.
22. Welke voordelen heeft de vagina verstrakking?
De Viveve®- behandeling is een niet hormonale behandeling met doorgaans uitstekende resultaten. Het is een behandeling die volledig pijnloos is, met een korte behandeltijd. U wordt behandeld op poliklinische basis en kunt direct na het verlaten van de kliniek uw normale werkzaamheden en activiteiten weer hervatten. De resultaten van de vagina verstrakking behandeling zijn langdurig.
23. Is de Viveve®-behandeling veilig?
De Viveve®-behandeling is een van de veiligste cosmetische ingrepen, waarbij zelden tot nooit melding is of wordt gemaakt van bijwerkingen of complicaties. Laat voor een succesvol resultaat en een veilige behandeling de ingreep uitvoeren door een ervaren cosmetisch arts.
24. Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van de Viveve®- behandeling?
Bijwerkingen doen zich zelden voor en beperken zich tot milde, tijdelijke verschijnselen die vanzelf weer verdwijnen. Hiertoe behoort onder meer het ontstaan van lichte, witte vaginale afscheiding. Ook roodheid en lichte zwellingen kunnen tot uiting komen. Sommige vrouwen ervaren gedurende enkele uren tot dagen een veranderende sensatie en tintelingen in het behandelde gebied. In uitzonderlijke gevallen ontwikkelt iemand een infectie, waarvoor een antibiotica behandeling vereist is.
25. Wat kan ik verwachten tijdens de behandeling?
Het merendeel van de vrouwen die een Viveve® – behandeling ondergaan, beschrijft de behandeling als pijnloos tot enigszins ongemakkelijk. U ervaart een gevoel van warmte / koude dat ongeveer 30 minuten aanhoudt. Na de behandeling kunt u de behandelstoel en de kliniek direct verlaten. Van napijn is slechts in uitzonderlijke gevallen sprake.
26. Wat is de minimumleeftijd voor een vagina verstrakking?
De meeste vrouwen die hinder ondervinden van een verslapte vagina, zijn tussen de 35 en 55 jaar. Na de geboorte van een of meerdere kinderen ervaren vrouwen soms een verminderd gevoel tijdens het vrijen, maar ook andere ongemakken kunnen zich voordoen. Na de overgang kunt u eveneens overwegen om een vagina verstrakking te ondergaan. De behandeling wordt niet uitgevoerd bij minderjarigen.
27. Hoe kan ik me voorbereiden op een Viveve®- behandeling?
De behandeling heeft geen speciale voorbereiding nodig. Het is veilig om de behandeling tijdens uw menstruatie te ondergaan, maar om de behandeling nog effectiever te laten verlopen, wordt geadviseerd om te wachten tot uw cyclus voorbij is.
28. Kan ik direct na de behandeling seksuele contacten hebben?Van een herstelperiode is geen sprake. Geadviseerd wordt om minimaal 48 uur te wachten met vrijen.
29. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voordat ik resultaat waar kan nemen?
Radiofrequente energie is een uiterst effectieve toepassing. Met een behandeling van ongeveer 30 minuten worden goede resultaten bereikt.
30. Veroudert mijn vagina echt en heb ik daarom vagina verstrakking nodig?
Ja, zoals alle andere lichaamsweefsels veroudert ook uw vagina met het verstrijken van de jaren. Veroudering van de vagina kan meerdere problemen en lichamelijke ongemakken veroorzaken. Uw dagelijkse leven en intieme relaties kunnen hier hinder door ondervinden. Tekenen van vagina veroudering zijn onder meer droogheid, vaginale atrofie, pijn tijdens het vrijen, minder gevoel tijdens de climax, stress urine incontinentie, een dunnere vagina wand en een verwijde vagina. Het is niet langer noodzakelijk om met een ongemakkelijk of pijnlijk gevoel rond te blijven lopen. Met behulp van een Viveve® – behandeling kunnen veel van deze problemen behandeld worden.
31. Wat is er zo bijzonder aan de Viveve® techniek?
Het gebruik van geluidsgolven heeft voor verschillende behandelingen een doorbraak betekend. De resultaten zijn niet alleen goed, maar de behandeling rijkt bovendien dieper dan andere technologieën die op de markt van cosmetische behandelingen beschikbaar zijn.
Andere vragen?
Heeft u andere vragen die hier niet tussen stonden? Stel deze dan gerust