fbpx

Urineverlies operatie

Er zijn veel vrouwen die met urineverlies te maken hebben, bij verschillende soorten activiteiten. Een urineverlies operatie kan in veel gevallen een mogelijkheid zijn om een einde te maken aan de problemen met het urineverlies. U vraagt zich waarschijnlijk af wat voor operatie urineverlies zou kunnen verhelpen? Daarnaast heeft u mogelijk vragen over de kosten of ervaringen van vrouwen die u reeds voor zijn gegaan. Wanneer we kijken naar de Nederlandse vrouwelijke bevolking, zijn er duizenden vrouwen die last hebben van urineverlies. Wanneer u hier last van heeft, bestaan er verschillende opties om uw klachten te verhelpen. In sommige gevallen kunnen bepaalde oefeningen uitkomst bieden, maar vaak is er meer nodig.

Urineverlies operatie.
Urineverlies operatie.
Wat is de oorzaak van urineverlies bij vrouwen?

Urineverlies komt niet alleen voor bij vrouwen, dit kan ook voorkomen bij mannen. Urineverlies komt voor in alle soorten en maten. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u slechts enkele druppeltjes urine verliest, wanneer u moet niezen. Het is echter ook mogelijk dat u de controle over de urine volledig kwijt bent. Er zijn verschillende oplossingen ontwikkeld, welke zowel milde als zwaardere klachten kunnen verhelpen.
Vrijwel iedereen heeft in de naaste omgeving wel eens gehoord van urineverlies. Dit probleem kan op alle leeftijden ontstaan. Veel vrouwen hebben hier zelfs als kind al last van gehad. De klachten die ontstaan als gevolg van urineverlies kunnen sterk variëren. Het is mogelijk dat u deze klachten ervaart als een licht ongemak. Het is echter ook mogelijk dat u de klachten ziet als een serieuze belemmering van de dagelijkse activiteiten. In hoeverre u hierdoor problemen ondervindt, hangt onder andere af van de mate van klachten en de bijbehorende onzekerheid hierover.

Wanneer komt urineverlies voor?

Meestal wordt er bij urineverlies bij vrouwen gesproken van stress-incontinentie. De klachten ontstaan dan vooral door stress of inspanning. Heeft u blaasproblemen of last van urineverlies? Dan is dit de meest voorkomende oorzaak. Urineverlies ontstaat vaak als vrouwen zijn bevallen of in de menopauze zijn. Als een vrouw hier last van heeft, ontsnapt er vaak urine tijdens:

  • Niezen
  • Hoesten
  • Sporten
  • Lachen
  • Vrijen
  • Overige intensieve bewegingen

Als er op de onderbuik druk wordt uitgeoefend, wordt de druk  direct doorgezet naar de bekkenbodemspieren. Deze spieren kunnen de druk niet altijd goed houden, waardoor er dus urineverlies kan ontstaan. Dankzij een urineverlies operatie kan er voor worden gezorgd dat zulke klachten tot het verleden horen.

Urineverlies operatie bij vrouwen

Er bestaan tegenwoordig gelukkig verschillende behandelingen tegen urineverlies bij vrouwen. Acura Medisch Centrum heeft hiervoor een speciale urineverlies operatie ontwikkeld. Wij passen hiervoor de innovatieve Viveve® methode toe, om dergelijke klachten op te lossen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Viveve® behandeling. De Viveve® behandeling maakt gebruik van klinisch bewezen cryogeen gekoelde monopolaire radiofrequentie (CMRF) om gelijktijdig zachte volumetrische verwarming te leveren tijdens het koelen van gevoelig oppervlakweefsel. Deze unieke technologie stimuleert het natuurlijke collageenvormingsproces van het lichaam. De Viveve® behandeling is een comfortabele, eenmalige sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een poliklinische omgeving. Momenteel wordt deze behandeling toegepast in meer dan 50 landen wereldwijd. Deze behandeling heeft al van duizenden getroffen vrouwen hun gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd.

Urineverlies operatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een urineverlies operatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.
1. Wat is incontinentie precies?
Vrouwen en mannen die de urine niet goed op kunnen houden, hebben soms te maken met incontinentie. Dit is geen ziekte, maar wel een symptoom van een beschadiging of een onderliggende ziekte. Rondom ongewenst urine verlies hangt helaas nog te vaak een taboesfeer, terwijl er vaak wel een behandeling beschikbaar is.
2. Kan urineverlies behandeld worden?
Ja, urineverlies kan vaak op meerdere manieren behandeld worden.
3. Hoe wordt ongewenst urineverlies veroorzaakt?
Vrouwen die te maken hebben met urineverlies, merken dit soms na bijvoorbeeld een bevalling of als gevolg van het ouder worden. Urineverlies kan verschillende oorzaken hebben, waarvan de belangrijkste een overprikkelde blaas, een verzwakking van het steunweefsel en onvoldoende afsluiting van uw plasbuis zijn.
4. Hoe wordt urineverlies onderzocht?
Laat urineverlies altijd onderzoeken, zodat een effectieve behandeling kan worden voorgesteld. Urineverlies heeft verschillende oorzaken en de klachten lopen uiteen. Het is niet ondenkbaar dat bij een eerste bezoek aan een arts u wordt gevraagd een zogenaamd plasdagboekje bij te houden. Aan de hand van deze informatie krijgt u uiteenlopend advies. Daarnaast kunnen diverse onderzoeken plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan een urine onderzoek, maar ook een blaasfunctietest en een echo zijn regelmatig toegepaste onderzoeksmethodes. Indien noodzakelijk kan een arts aanvullende onderzoeken adviseren in de vorm van een cystoscopie, urodynamisch onderzoek en/of onderzoek van de blaasspier functie.
5. Is een operatie bij urineverlies altijd noodzakelijk?
Afhankelijk van de ernst van het urineverlies, mild of ernstig, is een operatie niet altijd de meest voor de hand liggende behandelmethode. Vrouwen met urineverlies kunnen soms met medicatie behandeld worden. Door de medicatie hoeft u minder vaak te plassen en neemt het ongewenste urineverlies af. Naast medicatie kan ook bekkenfysiotherapie geadviseerd worden.
6. Is een chirurgische ingreep de enige manier om urineverlies effectief te behandelen?
Nee, lichte en milde vormen van urineverlies kunnen met innovatieve Viveve® methode behandeld worden.
7. Wat houdt deze methode in?
De ingreep werkt op basis van radiofrequente energie, waardoor de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. De apparatuur bestaat onder meer uit een handstuk, dat in de vagina wordt ingebracht en waarmee de weefsels rondom uw urinebuis worden behandeld. De radiogolven die vrijkomen stimuleren de natuurlijke collageenproductie. Het is een behandeling die gemiddeld 30 tot 60 minuten duurt. Resultaten ontwikkelen zich in de weken en maanden die volgen op de behandeling. Bij de meeste vrouwen volstaat een enkele behandeling. Indien wenselijk kan de behandeling na een jaar herhaald worden.
8. Hoe lang duurt de herstelperiode na een Viveve® behandeling?
Na het afronden van de behandelsessie verlaat u de kliniek en kunt u uw normale werkzaamheden hervatten. Artsen adviseren om 48 uur te wachten met intieme seksuele contacten.
9. Is de Viveve® behandeling pijnlijk?
De meeste vrouwen ervaren geen enkele hinder van de ingreep. Van pijn is geen sprake en de radiogolven die vrijkomen hebben ook geen nadelig effect op de omliggende weefsels.
10. Wat als de Viveve® methode door de ernst van het urineverlies geen optie is?
Afhankelijk van de oorzaak van het urineverlies kan een bandje worden aangebracht. Dit bandje wordt via uw vagina bij de urinebuis geplaatst. Het is een effectieve ingreep, waarbij een meerderheid van de vrouwen achteraf geen last meer heeft van urineverlies.
11. Welke risico’s heeft een operatie bij urineverlies?
Iedere operatieve ingreep heeft risico’s, zo ook een urineverlies operatie. Complicaties komen zelden tot nooit voor. Eventuele bijwerkingen zijn allergische reacties op de verdoving. Als resultaat van het plaatsen van een verkeerd geplaatst bandje, kan soms pijn tijdens het vrijen ontstaan. Medische behandeling of verwijdering van het bandje kan dan noodzakelijk of wenselijk zijn.
12. Hoeveel kost een urineverlies operatie?
De kosten hangen af van de gekozen behandelmethode en de kliniek waar de ingreep wordt toegepast. Acura Medisch Centrum staat bekend om de scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.
13. Worden de kosten vergoed door mijn verzekeraar?
Behandelingen en/of operaties die worden ondergaan na verwijzing van een huisarts of specialist, worden in sommige gevallen vergoed. Uiteraard moet er sprake zijn van een medische indicatie. In uw polisvoorwaarden vindt u meer informatie over de mogelijkheden en vergoedingsbedragen. Vergeet niet te kijken naar uw eigen risico.
14. Zijn de resultaten die bereikt worden blijvend?
Dat hangt onder andere af van de ingreep of behandeling die bij u wordt toegepast. Een cosmetisch arts licht de verschillende behandelmethodes evenals de te verwachten toe tijdens een intakegesprek bij de kliniek.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘urineverlies operatie’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu