fbpx

Urineverlies bij vrouwen

Urineverlies bij vrouwen is een probleem dat veelvuldig voorkomt. Alleen al in Nederland hebben duizenden vrouwen hier last van. Gelukkig is hier tegenwoordig iets aan te doen. Er bestaan verschillende opties om uw klachten te verhelpen. Afhankelijk van uw klachten en de oorzaak, bestaan er diverse opties. Verschillende redenen kunnen de oorzaak zijn van urineverlies bij vrouwen. Ook bij mannen komt urineverlies voor, maar wij focussen ons als kliniek op de behandeling van urineverlies bij vrouwen. Urineverlies kan in alle soorten en maten voorkomen. Er zijn vrouwen die slechts enkele druppeltjes urine verliezen tijdens bijvoorbeeld het niezen. Andere vrouwen kunnen de controle over de urine volledig verloren zijn. Om deze reden zijn er voor urineverlies verschillende oplossingen ontwikkeld, welke zowel milde als zwaardere klachten kunnen verhelpen.

Urineverlies bij vrouwen?
Urineverlies bij vrouwen?
Wanneer ontstaat urineverlies bij vrouwen?

Iedereen heeft wel eens gehoord van mensen in de naaste omgeving over urineverlies. Urineverlies kan bij vrouwen in principe op alle leeftijden ontstaan. Veel personen hebben hier als kind al last van gehad. Wanneer iemand last heeft van urineverlies, variëren de klachten vaak van een licht ongemak tot serieuze klachten en een belemmering van de dagelijkse activiteiten. De mate van urineverlies en de bijbehorende onzekerheid hierover beïnvloeden de mate van de klachten grotendeels.
Bij vrouwen ontstaat urineverlies voornamelijk door stress of inspanning. Wanneer iemand last heeft van blaasproblemen of urineverlies, is dit de meest voorkomende oorzaak. Urineverlies komt vaak bij vrouwen voor die zijn bevallen of in de menopauze zijn. Als een vrouw hier last van heeft, ontsnapt er vaak urine tijdens:

  • Hoesten
  • Niezen
  • Sporten
  • Lachen
  • Vrijen
  • Overige intensieve bewegingen

Als er druk wordt uitgeoefend op de onderbuik, wordt de druk doorgezet naar de bekkenbodemspieren. Deze spieren moeten deze druk normaal gesproken kunnen opvangen, maar bij veel mensen is dit dus niet het geval. Als deze spieren niet sterk genoeg zijn, kan er dus soms wat urine ontsnappen.
Wanneer er op de onderbuik druk wordt uitgeoefend, zal de druk worden doorgezet naar de bekkenbodemspieren. Als deze niet sterk genoeg zijn, kan er dus urine ontsnappen. Dit kan onder andere komen doordat deze spieren te zwak zijn om de urineleiders gesloten te houden.

Behandeling van urineverlies bij vrouwen

Gelukkig bestaan er tegenwoordig dus verschillende behandelingen tegen urineverlies bij vrouwen. Acura Medisch Centrum past hiervoor als eerste de innovatieve Viveve® methode toe, om dergelijke klachten op te lossen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Viveve® behandeling. De Viveve® behandeling maakt gebruik van klinisch bewezen cryogeen gekoelde monopolaire radiofrequentie (CMRF) om gelijktijdig zachte volumetrische verwarming te leveren tijdens het koelen van gevoelig oppervlakweefsel. Deze unieke technologie stimuleert het natuurlijke collageenvormingsproces van het lichaam. De Viveve® behandeling is een comfortabele, eenmalige sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een poliklinische omgeving. Momenteel wordt deze behandeling toegepast in meer dan 50 landen wereldwijd. Deze behandeling heeft al van duizenden getroffen vrouwen hun gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘urineverlies bij vrouwen’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu