Mesotherapie prijzen

Wilt u meer weten over mesotherapie prijzen? Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeltechniek die wordt toegepast bij zowel huidverjongingsbehandelingen als problemen met haaruitval en de haargroei. Tijdens een mesotherapie behandelsessie wordt een sterk geconcentreerde combinatie van werkzame bestanddelen in de huid geïnjecteerd. De huid, de haarzakjes en de weefselstructuren worden direct bereikt. De huid ziet er gezonder en steviger uit. Haaruitval wordt verminderd en de haren die groeien zijn sterker. Mesotherapie prijzen zijn afhankelijk van de toepassingsmethode en het aantal behandelsessies dat bij een kuur is inbegrepen.

Mesotherapie techniek en voordelen

Mesotherapie is halverwege de jaren 1950 ‘ontdekt’ als een effectieve pijnbestrijdingstechniek. Door de injecties te geven in het probleemgebied, gaan de bestanddelen direct aan het werk om de pijn te verzachten. Dat mesotherapie ook effectief kan worden toegepast om de zichtbare tekenen van huidveroudering en haaruitval te verbeteren, werd later duidelijk. Na een mesotherapie behandeling of kuur ziet uw huid er gehydrateerd en stevig uit. De meest effectieve manier van behandelen is in kuurvorm van 6 tot 10 behandelsessies. Bij aanvang volgen de behandelsessies elkaar wekelijks op. Daarna wordt de tussenpose wat langer. Gemiddeld duurt een behandeltraject 4 tot 6 maanden. Een behandelsessie duurt 10 tot 30 minuten en er is geen downtime. Andere voordelen van mesotherapie zijn:

  • Behandeling voor algehele huidverjonging.
  • De stevigheid en elasticiteit van de huid worden verbeterd.
  • Preventie van rimpeltjes en fijne lijntjes.
  • De doorbloeding verbeterd en de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd.
  • Haarverlies neemt af en de haargroei ziet er gezonder uit.
  • Geschikt voor alle huidtypes en haarstructuren.

Unieke samenstelling actieve bestanddelen

De ingrediënten die bij een mesotherapie behandeling gebruikt worden, zijn afgestemd op de behoefte die uw huid of haar heeft. Vitamines en mineralen worden aangevuld met aminozuren, antioxidanten, plantenextracten, hyaluronzuur en enzymen. Door de bestanddelen rechtstreeks in de probleemgebieden te injecteren vindt een optimale behandeling plaats. Het gevoel van de injecties wordt nauwelijks als pijnlijk ervaren. De mesogun die wordt gebruikt bevat hele fijne naalden en geeft in korte tijd een groot aantal injecties af. Door het tempo waarin de huid wordt aangeprikt, wordt mesotherapie zelden als ingrijpend of pijnlijk omschreven. Bijwerkingen of complicaties zijn uitzonderlijk. Een enkele keer kan de behandelde huid ontsteken, omdat deze wordt opengekrabd en/of te ruw wordt verzorgd. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel interessante informatie over mesotherapie bij haaruitval.

Mesotherapie prijzen en behandelmogelijkheden

De prijzen voor een mesotherapie behandeling hangen van diverse factoren en omstandigheden af. Allereerst is er verschil tussen mesotherapie bij huidverjonging en/of bij haaruitval. Een losse mesotherapie behandeling wordt aangeboden vanaf € 125. Laat u haaruitval behandelen? Dan is mesotherapie in kuurvorm wellicht voordeliger. Acura Medisch Centrum biedt mesotherapie bij haaruitval aan in kuurvorm met een vanaf tarief van € 700. Mesotherapie is een behandeling die volledig aansluit bij de behoefte die u heeft. Niet alleen erfelijke kaalheid kan in een vroeg stadium behandeld worden, ook stabiele alopecia areata en/of haarverlies als gevolg van stress komen voor mesotherapie in aanmerking. Mesotherapie kan de doorbloeding verbeteren, waardoor de haarzakjes de gelegenheid krijgen sterkere haren te produceren. Hoe de samenstelling van de injectievloeistof eruit ziet, wordt met u besproken tijdens een consult bij een specialist. De ingrediënten zijn samengesteld om het probleem of de aandoening gericht te behandelen, zonder de omliggende huid te benadelen en/of te beschadigen.

Vergelijken mesotherapie prijzen

Een manier om op de mesotherapie prijzen te besparen is het vergelijken van de tarieven. Nederland kent een behoorlijk aantal klinieken en salons waar mesotherapie wordt aangeboden. Goed om te weten is dat ervaren specialisten weten op welke manier de bestanddelen het beste op uw situatie afgestemd kunnen worden. De resultaten van mesotherapie zijn, ondanks het brede gebruik, onvoldoende wetenschappelijk onderzocht en/of bewezen. Zeker wanneer u haaruitval met mesotherapie laat behandelen, zijn resultaten niet direct zichtbaar. Pas na een aantal sessies, 4 tot 6, wordt een afname van het haarverlies merkbaar. Mesotherapie is een methode die na- of vervolgbehandelingen nodig heeft.

Overzicht mesotherapie kosten

De kosten van de behandeling worden met u besproken tijdens een consult. Tijdens het consult praat u met een specialist over uw gezondheid, de aandoening of problemen die u wilt laten behandelen en uw medische geschiedenis. Een mesotherapie consult bij Acura Medisch Centrum is vrijblijvend. Wilt u meer weten over een mesotherapie behandeling en de kosten die daarmee gemoeid zijn? Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Gebruikt u medicatie of heeft u documentatie van een behandelend arts? Neem deze mee, zodat daar bij het samenstellen van een behandelplan rekening mee kan worden gehouden. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-431706.

Menu