Mesotherapie behandeling

Bent u op zoek naar een mesotherapie haar behandeling of mesotherapie huid behandeling? Mesotherapie is een niet-chirurgische methode die voor het eerst werd ontwikkeld in Frankrijk. De behandelmethode was bedoeld om vasculaire en lymfatische aandoeningen te behandelen. Er werd ontdekt dat, afhankelijk van de geïnjecteerde stoffen, mesotherapie ook nuttig kan zijn bij de behandeling van chronische pijn, haaruitval, bot- en gewrichtsaandoeningen en psoriasis. Meer recentelijk werd ontdekt dat mesotherapie ook toegepast kan worden bij haaruitval, gewichtsverlies, rimpelbehandeling, gezichtsverjonging en het verminderen van cellulitis. Een mesotherapie behandeling is een relatief veilige behandeling en biedt bij uiteenlopende huid- en haarproblemen een oplossing.

Mesotherapie behandeling.

Mesotherapie behandeling.

Werkwijze mesotherapie behandeling

Een mesotherapie behandeling bestaat uit het toedienen van een groot aantal injecties in een korte tijd. De vloeistof die geïnjecteerd wordt bestaat uit diverse ingrediënten. Deze ingrediënten zijn op uw unieke behoefte afstelt en bevatten kleine hoeveelheden plantenextracten, vitamines, enzymen, voedingsstoffen en andere werkzame stoffen. Twee van de meest voorkomende stoffen die gebruikt worden bij de behandeling van cellulitis en het verminderen van lichaamsvet zijn isoproterenol en lecithine. De injecties worden gezet in het gezicht, op de hoofdhuid, de hals, de borst, het decolleté, de handen, striae en kleine plaatselijke vetophopingen. Een mesotherapie behandeling bestaat uit 6 tot 8 behandelsessies. De eerste sessies volgen elkaar snel op. Wanneer verbetering zichtbaar wordt, worden de tussenpozen langer. Een volledig behandeltraject neemt enkele maanden in beslag. De techniek is veilig en voordelen zijn onder andere:

 • Verbeterde huidelasticiteit.
 • Aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.
 • De behandelde huid en/of het haar zien er gezonder uit.
 • De bloedsomploop wordt gestimuleerd.
 • Haarzakjes worden beter door de voedingsstoffen bereikt.
 • Haargroei verbetert en het haar wordt gezonder.

Veiligheid en risico’s mesotherapie

Omdat mesotherapie rechtstreeks op en in het gewenste behandelgebied wordt toegepast, wordt algemeen aangenomen dat de bijwerkingen beperkt zijn. Gemelde bijwerkingen van een mesotherapie behandeling zijn onder meer:

 • Onmiddellijke of vertraagde allergische reactie op de geïnjecteerde bestanddelen.
 • Lecithine staat erom bekend ontstekingen en zwellingen te veroorzaken.
 • Huidinfecties.
 • Pigmentatie op de injectieplaatsen.
 • Blaarvorming, littekens en misvorming op de injectieplaatsen.
 • Vorming van onderhuidse bultjes en knobbeltjes op de injectieplaatsen.

Het is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht welk effect de combinatie van geïnjecteerde bestanddelen heeft op de onderliggende organen en weefsels. Resultaten verschillen per persoon. Meerdere behandelsessies zijn nodig voor een optimaal resultaat. Na het afronden van het behandeltraject kunnen vervolgbehandelingen aanbevolen worden.

Voorbereiding en nazorg mesotherapie behandeling

Mesotherapie kent geen specifieke voorbereiding. Voorafgaand aan elke behandelsessie zal de specialist het te behandelen gebied desinfecteren en eventueel behandelen met een verdovende crème. Andere plaatselijke verdovingen, sedatie of narcose worden niet gebruikt. Hoewel mesotherapie een veilige behandeling is, wordt de techniek niet geadviseerd aan mensen met diabetes. Ook in geval van bepaalde allergieën, huidziekten, infectieziekten, kanker, stollingsproblemen en een aantal auto-immuunaandoeningen kunnen contra-indicaties zijn. Als voorbereiding op mesotherapie vindt eerst een uitgebreid consult plaats. Tijdens het gesprek beoordeelt een ervaren specialist wat u precies wilt laten behandelen. De huid en eventueel het haarverlies worden aandachtig onderzocht en de specialist stelt aanvullende vragen over uw gezondheid, medische geschiedenis en medicijngebruik. Op basis hiervan wordt een behandelplan aangeboden. De bestanddelen die in de mesotherapie injecties zitten, worden op uw behoefte afgestemd. De duur van een behandelsessie hangt af van de aandoeningen en oppervlakte die behandeld wordt. De poliklinische behandeling heeft nauwelijks invloed op uw dagelijks leven; u kunt uw normale activiteiten na een behandelsessie hervatten. Afhankelijk van het doel van de behandeling kan de specialist een speciaal dieet of lichamelijke activiteit aanbevelen om de resultaten te optimaliseren.

Kosten en vergoeding mesotherapie

De kosten van een mesotherapie behandeling zijn in vergelijking met andere behandeltechnieken relatief betaalbaar. Een volledig behandeltraject bestaat meestal uit meerdere afzonderlijke sessies. Mesotherapie in kuurvorm is vaak voordeliger dan het afspreken en laten toepassen van losstaande behandelsessies. Bij Acura Medisch Centrum wordt mesotherapie aangeboden vanaf € 125. Tijdens een consult in de kliniek wordt besproken hoe en/of mesotherapie bij u het beste kan worden toegepast. U kunt voorbeelden zien van eerder bereikte behandelingen. De kosten voor de behandeling worden niet door de basisverzekering vergoed. Enkele aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. U kunt hier meer over lezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Gratis mesotherapie consult

Wilt u meer weten over mesotherapie bij huid- of haarproblemen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze ervaren specialisten hebben jarenlange ervaring met het toepassen van mesotherapie. Zowel huidproblemen als haarverlies worden met goede resultaten behandeld. Mesotherapie is een unieke behandelmethode die volledig op maat wordt samengesteld. De behandeling is niet-chirurgisch en kent geen lange herstelperiode. Meer weten? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-729316.

Menu