Liposuctie Helmond

Overweegt u een liposuctie in Helmond of omgeving? Overtollig vet hoopt of stapelt zich vaak op op bepaalde plaatsen. Heupen, billen, buik, bovenbenen, knieën en bovenarmen zijn typische lichaamsgebieden waar vet zich graag verzamelt. Ontstaat er een teveel aan vet dan kunnen uw lichaamsverhoudingen verstoord worden. Het ondergaan van een liposuctie in Helmond of omgeving is een oplossing om het plaatselijke vet met succes te verwijderen. Liposuctie brengt de verhouding in uw lichaamscontouren terug. U kijkt weer met plezier in de spiegel en op zomerse dagen draagt u met zelfvertrouwen uw favoriete jurkje of korte broek.

Liposuctie Helmond.

Liposuctie Helmond.

Overweging en voorbereiding liposuctie in Helmond of omgeving

Afrekenen met hardnekkig vet, het klinkt wellicht als muziek in uw oren. Liposuctie is een effectieve behandeling. Het is echter geen manier om snel gewicht te verliezen. Liposuctie is geen alternatief voor een dieet. Geschikte liposculptuur of liposuctie kandidaten hebben een Body Mass Index, BMI, dat lager is dan 30. Heeft u veel overgewicht? Dan kan de ingreep pas toegepast worden, nadat u de nodige kilo’s heeft verloren door middel van bijvoorbeeld een dieet. Liposuctie is geschikt voor overtollige vetophopingen die zich ook na diëten en regelmatig sporten zich niet laten verwijderen. Een andere afweging die u maakt, bij het overwegen van een liposuctie behandeling, zijn de kosten. De kosten voor een liposuctie hangen af van de plaatsen waar u vet wilt laten verwijderen. Ook het aantal lichaamszones dat u wilt laten behandelen telt hierbij mee. Wilt u gedurende een ingreep meerdere zones laten behandelen? Dan zal de totale prijs voordeliger zijn, dan wanneer u tijdens verschillende liposucties aparte lichaamszones laat behandelen. Dat liposuctie goedkoop is, kan niet worden gezegd. Het is echter een van de meest veilige en meest toegepaste vormen van cosmetische chirurgie, waarmee uw figuur wordt verbeterd.

Behandeling en herstel na liposuctie

Bij liposuctie in Helmond of omgeving wordt overtollig plaatselijk opgehoopt vetweefsel verwijderd. Afhankelijk van de grootte en uitgebreidheid van de te behandelen gebieden, wordt de ingreep meestal onder volledige sedatie toegepast. De arts maakt kleine incisies waarin een grote hoeveelheid verdovende vloeistof wordt geïnjecteerd. Vervolgens wordt met behulp van het Vasersysteem het vet door middel van ultrasone geluidsgolven vloeibaar gemaakt. Dit maakt dat het vet beter weggezogen kan worden en de kans op beschadigingen aan bloedvaten en zenuwen tot een minimum beperkt blijft. Met fijne canules wordt het vet verwijderd en worden uw lichaamscontouren verbeterd. De incisies worden na afloop van de liposuctie afgeplakt en verbonden. Het kan zijn dat er in de uren na de liposuctie nog wat verdovingsvloeistof uit de wondjes lekt. Na de ingreep draagt u gedurende de eerste twee weken dag en nacht een elastische broek en/of drukkleding. Daarna is het belangrijk om nog de drukkleding ’s nachts nog twee aanvullende weken te dragen. Door de druk worden zwellingen tegengegaan en krijgen de verschillende weefsellagen kans op optimaal aan elkaar te verkleven en herstellen. Om een optimaal effect te bereiken is een gezonde, verantwoorde levenswijze belangrijk. Kies voor een gevarieerd voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging. Gemiddeld kunt u 4 weken na de liposuctie behandeling al uw sportieve activiteiten weer hervatten. Intensieve contactsporten kunt u hervatten na overleg met de behandelend arts. Voordat het optimale eindresultaat is bereikt, zijn 6 tot 9 maanden verstreken.

Bijwerkingen en risico’s liposuctie

Het herstel na een liposuctie verloopt doorgaans vlot. Hoe veilig liposuctie ook is, net zoals bij iedere andere chirurgische ingreep is er altijd een zekere kans op bijwerkingen en complicaties.

  • Vocht vasthouden na liposuctie is tijdelijk van aard en komt bovendien zelden voor.
  • Bijwerkingen zoals jeuk of een allergische reactie op de verdovingsmiddelen.
  • Zwellingen en blauwe plekken.
  • Slechte wondgenezing met infecties.
  • Onevenredig resultaat.

Om de kans op bijwerkingen en risico’s verder te verkleinen, informeert de arts u met adviezen en instructies die u zowel voor, tijdens als na de liposuctie goed opvolgt.

Liposuctie in Helmond voor blijvende resultaten

Als u heeft gezocht op liposuctie Helmond, bent u bij Acura Medisch Centrum in Weert aan het juiste adres. De vetcellen die verwijderd worden, komen niet meer terug. Uw lichaam maakt na de puberteit geen nieuwe vetcellen meer aan. Als u na de liposuctie gezond leeft en regelmatig beweegt, blijven uw contouren behouden. Grote gewichtsschommelingen en veel aankomen triggert de overgebleven vetcellen om zich te ontwikkelen en uit te zetten. Dit heeft nieuwe vetophopingen tot gevolg. Een beetje opletten op wat u eet kan dit voorkomen. Tijdens een intakegesprek bespreekt de arts alle voor- en nadelen van een liposuctie in Helmond. U krijgt informatie over de mogelijkheden en de resultaten die met de ingreep bereikt worden. U kunt via de website van Acura Medisch Centrum een consult aanvragen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie Helmond’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

  • Acura Medisch Centrum locatie Weert
Menu