Verschillende vragen komen regelmatig terug over de liposuctie of liposculptuur behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen kunt u de korte en bondige antwoorden vinden.
1. Hoe werkt liposuctie?
Om de liposculptuur uit te voeren, worden er kleine incisies (van circa 4 mm) gemaakt. Vervolgens wordt er verdovingsvloeistof ingespoten om het vet zacht te maken. Als deze vloeistof goed is ingewerkt, maken de geluidsgolven van het Vasersysteem het vet volledig vloeibaar. Daarna kan het eenvoudig worden weggezogen met kleine zuignaaldjes. Wij maken dus gebruik van het Vaser systeem. De Vaser-liposculpture of vaser-lipo is een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven zorgen ervoor dat overtollig vet wordt afgebroken. Omdat ook onderhuids warmte wordt afgegeven, trekt de huid beter samen. Hierdoor ontstaat een optimaal resultaat.
2. Ben ik geschikt voor de liposculptuur behandeling?
Of u in aanmerking komt voor liposculptuur, hangt af van diverse factoren. Is er sprake van kleine vetophopingen? Of is er sprake van veel overtollig vet? Deze ingreep is namelijk geschikt in beide gevallen. Dit in tegenstelling tot de cryolipolyse behandeling, welke alleen geschikt is voor kleine vetophopingen. U kunt onder andere kiezen voor een behandeling van de buik, benen, dijbenen, enkels, cellulitis, armen, borsten en heupen.
3. Waardoor worden vetophopingen veroorzaakt?
Bijna iedereen heeft er last van, ongewenste vetophopingen. De mate waarin iemand hier last van heeft, verschilt echter sterk per persoon. De ene persoon heeft meer aanleg om overtollig vet op te slaan, dan de andere persoon. Normaal gesproken ontstaat vet door te veel inname van slechte suikers in vetten, in combinatie met te weinig lichaamsbeweging. Veel mensen vinden het echter lastig om de laatste beetjes vet kwijt te raken. Dit lukt dan niet, ondanks dat er gezond wordt gegeten of voldoende wordt bewogen. De liposuctie behandeling kan in dergelijke gevallen dan vaak wel uitkomst bieden.
4. Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Direct na de liposculptuur behandeling is direct resultaat zichtbaar. Direct na de behandeling kan er sprake zijn van kleine zwellingen. Deze nemen echter snel af.
5. Wat voor resultaat kan ik van liposculptuur verwachten?
Het uiteindelijke resultaat van deze behandeling is afhankelijk van diverse factoren. In hoeverre het lichaam op de behandeling reageert, verschilt per persoon. Daarnaast hangt het resultaat ook af van het aantal behandelingen die u ondergaat. Om te beginnen is het van essentieel belang dat u kiest voor een ervaren en vakkundige arts, welke ook over de juiste apparatuur beschikt. Het is dan mogelijk om centimeters aan vet kwijt te raken door deze ingreep. Voordat de behandeling plaatsvindt, zal de arts uitleggen wat voor resultaat u van de behandeling kunt verwachten. Om een optimaal resultaat te krijgen, is het belangrijk dat u zich goed huid aan de voorzorg en nazorg instructies.
6. Is liposculptuur pijnlijk?
Deze ingreep wordt meestal onder volledige verdoving toegepast. Meestal wordt deze ingreep daarom niet als pijnlijk beschouwd. De napijn is normaal gesproken ook minimaal.
7. Heb ik zelf invloed op het uiteindelijke resultaat?
Zelf heeft u ook wel degelijk invloed op het resultaat van de behandeling. U krijgt verschillende instructies mee voor de voor- en nazorg. Houd u zicht hier altijd goed aan.
8. Wat zijn de voordelen van de liposuctie behandeling?
Wat is uw reden om deze behandeling te overwegen? Heeft u last van plaatselijke vetophopingen, waar u niet eenvoudig van af kunt komen? Deze ingreep is een effectieve en veilige behandeling tegen dergelijke vetophopingen.
9. Wat is het verschil tussen liposuctie en cryolipolyse?
Wanneer we de cryolipolyse en liposuctie behandeling met elkaar vergelijken, zijn er verschillende overeenkomsten, maar ook een aantal wezenlijke verschillen. Bij de liposuctie wordt er een cosmetische ingreep uitgevoerd, waarbij er daadwerkelijk een operatie wordt uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot het bevriezen van vet, waarbij er geen operatie nodig is.
10. Kan een liposculptuur onder volledige verdoving?
De liposculptuur behandeling wordt doorgaans onder volledige verdoving gedaan.
11. Heb ik na de liposuctie veel pijn?
Na de ingreep zullen de behandelde gebieden een aantal dagen erg gevoelig zijn. Hiervoor krijgt u pijnstillers voorgeschreven.
12. Wordt de ingreep onder narcose uitgevoerd?
De ingreep wordt bijna altijd onder narcose uitgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid vetweefsel en het gebied kan de ingreep ook onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit zal tijdens het consult bekeken en besproken worden met de arts.
13. Mag ik na de liposculptuur weer meteen alles doen?
Het is belangrijk dat u de eerste week na de ingreep rustig aan doet. Echter is het wel goed om de dagen na de ingreep te blijven bewegen, zodat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en zo de genezing bevorderd zal worden. Na ongeveer 6 weken mag u weer zwaar fysiek werk verrichten.
14. Blijven er littekens zichtbaar na de liposuctie behandeling?
Er zullen zeer kleine wondjes gemaakt worden tijdens de ingreep. Omdat deze zo klein zijn, zullen ze na de ingreep nauwelijks meer opvallen.
15. Na hoeveel tijd is het resultaat zichtbaar?
Na ongeveer 2 maanden zal al een groot deel van het resultaat zichtbaar zijn. Echter kan dan nog wel zwelling in het weefsel zitten. Het optimale resultaat zal na 6 maanden bereikt zijn.
16. Op welke liposculptuur kosten kan ik rekenen?
De kosten van de liposculptuur behandeling zijn afhankelijk van de zones die u wilt laten behandelen en het aantal zones die u wilt laten behandelen. Als u kiest voor het laten behandelen van één zone, zijn de kosten doorgaans lager dan wanneer u meerdere zones wilt laten behandelen. De kosten starten bij € 995.
17. Wordt ik weer net zo slank als vroeger?
Tijdens deze behandeling kan er behoorlijk veel vetweefsel worden verwijderd. In hoeverre u net zo slank zult worden als vroeger, hangt af van een aantal factoren. Overleg met de arts wat voor u de mogelijkheden zijn. Wilt u vet verwijderen en twijfelt u over de hoeveelheid? Overleg dit dan altijd met de arts.
18. Welke liposuctie methoden bestaan er?
Wij maken gebruik van de nieuwste en minst invasieve liposuctie methode. Hierdoor is de hersteltijd korter en de kans op complicaties zeer klein. Wij bieden ook de cryolipolyse behandeling aan. Deze ingreep is vooral geschikt voor kleinere hoeveelheden vetweefsel.
19. Liposuctie in Turkije of in Nederland?
Sommige mensen zoeken voor een liposuctie of liposculptuur hun heil over de grens. Voor sommige cosmetische ingrepen wijken mensen bijvoorbeeld veel uit naar Turkije, denk hierbij bijvoorbeeld aan cosmetische tandheelkunde. Dit gebeurt echter zelden voor de liposuctie behandeling, omdat dit een relatief goedkope ingreep is. De reis en het verblijf in het buitenland wegen niet op tegen de mogelijk lagere kosten en veelal slechtere kwaliteit in het buitenland.
20. Liposuctie combineren met een laserbehandeling?
Een liposuctie wordt soms gecombineerd met een laserbehandeling of met Ultherapie, voor huidverbetering en huidverstrakking. Sommige mensen kiezen voor deze combinatie, om een nog mooier resultaat te krijgen.
21. Is een liposuctie geschikt voor zowel mannen als vrouwen?
Opvallend is dat het aantal mannen en vrouwen die kiezen voor een liposuctie, ongeveer gelijk is. Deze behandeling is dan ook uitermate geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
22. Kan de liposuctie in termijnen worden betaald?
We begrijpen dat een cosmetische ingreep als een liposuctie een behoorlijke investering kan zijn. Wilt u de liposuctie in termijnen betalen? Als u meer wilt weten over de mogelijkheden om dergelijke behandelingen in termijnen te betalen, kunt u hiernaar informeren bij ons. Let op dat we deze mogelijkheid aanbieden in samenwerking met een kredietverstrekker, welke hier wel een rentepercentage voor rekent. U kunt de behandeling dan bijvoorbeeld in 4 jaar of 5 jaar afbetalen, waarbij u maandelijks een klein bedrag betaalt.
23. Hoe kan ik de kwaliteit van een liposuctie kliniek bepalen?
Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om de kwaliteit van liposuctie klinieken te bepalen. Hierbij zijn twee manieren te onderscheiden. Om te beginnen kunt u online zoeken naar liposuctie ervaringen met de desbetreffende kliniek. Dit kan onder andere op een liposculptuur of liposuctie forum. Acura Medisch Centrum scoort maar liefst gemiddeld ruim een 9 op dergelijke fora en websites waar ervaringen kunnen worden gedeeld, waarop we erg trots zijn. Daarnaast kunt u ook voor en na foto’s bekijken en bepalen of u de resultaten mooi vindt. Het bekende blad Elsevier heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar klinieken die deze ingreep uitvoeren. Wij zijn slechts één van de weinige klinieken die de maximale beoordeling kregen. Op bijvoorbeeld het eindresultaat van de behandeling scoren wij 4 uit 4.
24. Wat is de beste liposuctie kliniek?
We begrijpen dat het lastig is om te bepalen wat nu de beste liposuctie kliniek is. Volgens de Elsevier mogen wij ons scharen onder de beste liposculptuur klinieken van Nederland. Wij scoren op Eindresultaat namelijk 4 uit 4 sterren. Opvallend is dat veel andere en vaak duurdere klinieken een minder goede beoordeling krijgen. We zijn erg trots op onze hoge klanttevredenheid.
25. Wat wordt er besproken tijdens een liposuctie consult?
Het is voor veel mensen prettig om eerst op consult te komen. Op deze manier kan kennis gemaakt worden met de kliniek, de arts en andere betrokkenen. Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen en de vragen stellen die u heeft over de behandeling of bijvoorbeeld het resultaat dat u mag verwachten na de behandeling. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt ook uw gezondheid gesproken en wordt uitleg gegeven over hoe de behandeling in zijn werk gaat.
26. Is een liposuctie zonder operatie mogelijk?
Er bestaan verschillende mogelijkheden om ongewenst vetweefsel te verwijderen. Een liposuctie zonder operatie behoort bij Acura Medisch Centrum ook tot de mogelijkheden. Wij informeren u graag tijdens een consult over de mogelijkheden van de cryolipolyse behandeling.
27. Is een liposuctie vergoeding mogelijk?
Het is zeldzame gevallen mogelijk om een beroep te doen op een liposuctie vergoeding. Hierbij is wel belangrijk dat u dit van tevoren overlegd met uw zorgverzekeraar. Er is onder andere een medische indicatie nodig om voor een vergoeding van de liposuctie in aanmerking te komen. Deze medische indicatie kunt u krijgen van uw arts.
28. Waar vind ik liposculptuur ervaringen?
Het is tegenwoordig gelukkig vrij eenvoudig om ervaringen met de liposculptuur behandeling te vinden. Dit kan onder andere worden gedaan op Kliniekervaringen.nl. Wij scoren op deze site maar liefst een 9,4. Ook de Elsevier heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. In dit blad behalen wij de maximale score voor het Eindresultaat van de behandeling.
29. Waar vind ik liposculptuur voor en na foto’s?
Wij zijn in Nederland dé specialist in de liposcolptuur behandeling. Met behulp van foto’s is het vaak eenvoudiger om een inschatting te maken van het resultaat dat u mag verwachten van de behandeling. Wij hebben daarom op de website diverse liposuctie voor en na foto’s geplaatst. We kunnen u tijdens een consult eventueel nog meer voor en na foto’s laten zien.
30. Wordt lymfedrainage geadviseerd na liposculptuur?
De behandelend arts kan u het advies geven om na de liposuctie behandeling bij een gespecialiseerde fysiotherapeut lymfedrainage te ondergaan. Manuele lymfedrainage is een massagetechniek gericht op vochtafdrijving. Deze vorm van fysiotherapie is niet bij elke liposculptuur noodzakelijk.
31. Wanneer mag ik mijn werkzaamheden hervatten?
Afhankelijk van het soort werkzaamheden welke u verricht zijn de meeste mensen na zo’n 2 weken weer volledig aan het werk. In geval van zware lichamelijke arbeid kan een arts u het advies geven om een herstelperiode van 6 weken in acht te nemen.
32. Welke risico’s heeft liposculptuur?
Liposculptuur is een relatief veilige cosmetische ingreep die door de ervaren artsen van Acura Medisch Centrum regelmatig wordt toegepast. De ingreep kent algemene risico’s, zoals die bij elke andere cosmetische behandeling voor kunnen komen. Het is belangrijk om de instructies na de behandeling nauwkeurig op te volgen. U kunt na de behandeling een beurs gevoel hebben. Op de behandelde plaatsen zullen zwellingen, blauwe plekken en een doof gevoel zich voordoen. Dit zijn allemaal tijdelijke verschijnselen die vanzelf verminderen. Mogelijke bijwerkingen kunnen onder andere een slechte wondgenezing, de kans op het ontstaan van infecties en allergische reacties zijn op de gebruikte vloeistoffen.
33. Helpt liposculptuur bij cellulitis?
Nee, cellulitis wordt niet door liposuctie verwijderd. De liposuctie verwijdert wel overtollig vet op bepaalde plaatsen. Als u cellulitis wilt laten behandelen, kan de cosmetisch arts u een andere behandeling voorstellen.
34. Wanneer worden de hechtingen verwijderd?
De incisies die gemaakt worden tijdens de ingreep, worden met behulp van pleisters afgeplakt. Het komt niet vaak voor dat de arts beslist om hechtingen aan te brengen. Zijn de incisies groter en is afplakken met pleisters onvoldoende, dan wordt hechtdraad aangebracht. Deze hechtingen worden na een week verwijderd.
35. Moet ik eerst een dieet volgen, voordat liposuctie plaatsvindt?
Liposculptuur is geen oplossing bij overgewicht. Als uw BMI te hoog is, wordt een liposuctie afgeraden. Als u overtollig gewicht kwijt wilt raken, zijn daar andere mogelijkheden voor. Liposuctie is bedoeld voor het wegzuigen van overtollig vet op ongewenste plaatsen. Het zijn dit soort vervelende vetophopingen die vaak met sporten en/of lijnen moeilijk en onvoldoende weg te krijgen zijn.
36. Kunnen mijn dikke bovenbenen volledig weggewerkt worden met liposuctie?
Voor een goed resultaat dient uw huid voldoende elastisch te zijn. Na het verwijderen van het overtollige vet is het noodzakelijk dat de huid zich aan kan passen aan dit verminderde volume. Blijft er te veel huid over na de liposculptuur, dan kunt u de overtollige huid eventueel tijdens een andere ingreep laten verwijderen. Tijdens het intakegesprek kan de arts vrij nauwkeurig aangeven welk resultaat u van de liposculptuur kunt verwachten.
37. Mag ik direct na de liposculptuur sporten
Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen van de liposuctie. Dat betekent dat u het zeker de eerste twee weken na de ingreep rustig aan doet en daarbij zoveel mogelijk inspanning vermijdt. Na deze rustperiode kunt u uw sportieve activiteiten rustig aan weer hervatten. Intensief sporten met veel lichamelijke contacten kunnen na overleg met de behandelend arts hervat worden.
38. Komt het verwijderde vet niet op andere plaatsen terug?
Het verwijderde vet komt niet terug op de plaatsen waar is het verwijderd, maar ook niet op andere plaatsen. De resultaten van de liposuctie zijn in principe blijvend. Het spreekt voor zich dat een grote gewichtstoename ook zorgt voor een toename van vet. Om een mooi resultaat te behouden, is het belangrijk dat u voor de behandeling op uw streefgewicht bent en dit na de ingreep in stand houdt. Regelmatig bewegen en een gevarieerd, verantwoord voedingspatroon kunnen hierbij van pas komen.
39. Hoelang blijven zwellingen na de ingreep zichtbaar?
De meeste zwellingen zijn na gemiddeld twee maanden wel verdwenen. Het is echter niet ongebruikelijk dat zwellingen tot zes maanden aan kunnen houden. Dat betekent dat ook het uiteindelijke resultaat pas na zes maanden tot een jaar beoordeeld kan worden.
40. Heb ik een kleinere kledingmaat na liposculptuur?
Afhankelijk van uw figuur en de gebieden die u laat behandelen, kan een liposuctie een maatverschil tot gevolg hebben. Ook een bestaand maatverschil tussen uw boven- en onderlichaam kan met behulp van een liposuctie verbeterd worden.
41. Kan liposuctie op latere leeftijd uitgevoerd worden?
Liposuctie is een behandeling zonder leeftijdsgrens. Wanneer u gezond bent, is er in principe geen reden om niet voor een cosmetische ingreep te kiezen, zeker niet als u ontevreden bent over uw lichaam. Uiteraard vindt een uitgebreid intakegesprek plaats, waarbij de arts informeert naar uw wensen, verwachtingen en eventueel medicijngebruik. U krijgt informatie over de ingreep, de risico’s en de resultaten die behaald kunnen worden. Aan de hand daarvan kunt u een weloverwogen beslissing nemen.
Andere vragen?
Heeft u andere vragen die hier niet tussen stonden? Stel deze dan gerust