Lipoedeem behandeling reviews

Zoekt u lipoedeem behandeling reviews? Lipoedeem, niet te verwarren met lymfoedeem, is een ziekte die vooral vrouwen treft. De aandoening veroorzaakt pijn en abnormale sensaties in de aangedane weefsels. Lipoedeem komt vaak voor op de benen, heupen en billen. Lipoedeem tast de armen minder vaak aan. Patiënten met lipoedeem hebben in verhouding grote benen en heupen. Het onderlichaam is niet in verhouding met de middel en het bovenlichaam. Druk op de benen veroorzaakt pijn en hormonale schommelingen hebben invloed op de symptomen. Met de juiste behandeling is lipoedeem te behandelen. Lipoedeem behandeling reviews gaan vooral over liposuctie.

Lipoedeem behandeling reviews.

Lipoedeem behandeling reviews.

Diagnose en lipoedeem behandeling reviews

Uit reviews blijkt dat lipoedeem voor een arts meestal eenvoudig vast te stellen is. Er zijn geen testen nodig om de diagnose te stellen. Tekenen van lipoedeem zijn:

 • Ongewone vetophoping in de benen en heupen.
 • Een erfelijke aanleg om vet op te hopen in de benen en heupen, in plaats van gelijkmatige verspreiding door het lichaam.
 • Vet verzamelt zich abnormaal en lijkt zich op te hopen in de buitenste dijen en heupen.
 • Gewichtsverlies is eerst zichtbaar aan of bij het bovenlichaam, waardoor de benen buitenproportioneel groter zijn en worden.
 • De benen voelen zacht aan, ook bij aanrakingen.
 • Lichte druk veroorzaakt pijn.
 • Patiënten hebben moeilijk te omschrijven gevoelens en sensaties in de benen.
 • Rusteloze benen, ook ’s nachts.
 • Lipoedeem heeft de neiging binnen families vaker voor te komen, wat het deels genetisch maakt.
 • De zwellingen nemen niet af met het gebruik van zogenaamde diuretica of plaspillen.

Verschil lymfoedeem en lipoedeem

Lipoedeem en lymfoedeem zijn twee verschillende aandoeningen die nog altijd regelmatig met elkaar verward worden. Toch zijn er grote verschillen tussen een lymfoedeem en lipoedeem. Patiënten met lymfoedeem zien dit meestal maar aan een been of arm. De zwelling fluctueert, waarbij de zwelling ’s ochtends kleiner is en toeneemt naarmate de dag vordert. Het ene been is vaak meer gezwollen dan het andere. Mensen met een lymfoedeem hebben een disfunctie van het lymfestelsel waardoor ze kwetsbaarder zijn voor infecties en/of cellulitis van het aangedane been. De lymfefunctie van lipoedeempatiënten is normaal. Iemand kan zowel een lymfoedeem als lipoedeem hebben.

Behandelmogelijkheden lipoedeem

Om een juiste behandeling voor te stellen is eerst een nauwkeurige diagnose nodige. Ondanks dat lipoedeem eenvoudig is vast te stellen, zijn er zorgverleners onbekend met de aandoening. Als u een vermoeden van lipoedeem heeft, maar nog zonder diagnose bent kunt u overwegen een vaatspecialist te raadplegen. Vaatspecialisten kennen de meest voorkomende oorzaken van pijn in de benen en helpen bij het vaststellen of uitsluiten van aandoeningen. Ook zijn ze in staat lipoedeem vast te stellen en een behandelmethode voor te stellen. Lipoedeem behandeling bestaat onder andere uit:

Compressie bij lipoedeem

Compressiekleding helpt bij het afvoeren van vocht en voorkomt dat afvalstoffen en vetten zich opnieuw ophopen. U draagt compressiekleding overdag. Voor goed gebruik is het aanmeten van de kleding, voornamelijk therapeutische elastische kousen, nodig. U kunt hiervoor terecht bij een gespecialiseerde bandagist. Doordat de benen in omvang variëren is het nodig om de bandagist regelmatig te laten meten. In het begin zal de compressiekleding ongemakkelijk aanvoelen, u heeft een gewenningsperiode nodig. Opties zijn kniekousen, panty’s, leggings en dij hoge kousen. In overleg met de bandagist kiest u de meest comfortabele optie. Sommige patiënten hebben baat bij machinale lymfedrainage. Hierbij worden de benen van onderaan naar boven toe zachtjes gemasseerd.

Aangepast dieet

Lipoedeem patiënten geven regelmatig aan baat te hebben bij een ontstekingsremmend dieet. Hoewel het niet altijd makkelijk is om gezonde keuzes te maken, is het beter om voorbereide kant-en-klaar maaltijden te vermijden. Zelfgemaakte gerechten zijn beter. Vermijd verzadigde vetten en kies voor het gebruik van magere eiwitten. Eet meer groente en fruit, drink voldoende water. Andere mogelijkheden zijn:

 • Het gebruik van natuurlijke ontstekingsremmers en/of het toevoegen van supplementen in de gerechten die u zelf kookt.
 • Gewichtsbeheersing is van directe invloed op het lipoedeem. Meer vet betekent een grotere kans op het toenemen van de symptomen.
 • Gewichtsverlies lost de ongemakken van lipoedeem niet op. Daarvoor is een op zichzelf staande behandeling nodig.

Oefening

Het is belangrijk om in beweging te blijven. Regelmatig bewegen kan helpen bij het bestrijden van ontstekingen in de benen. Bewegen gaat de symptomen van hormonale schommelingen tegen. U hoeft geen intensieve sportiviteiten te ontwikkelen. Wandelen, fietsen of zwemmen zijn prima.

Operatieve liposuctie bij lipoedeem

Het is frustrerend en ontmoedigend om te ervaren dat gewichtsverlies de ongemakken en de pijn niet verlicht. Uw bovenlichaam valt in proportie af, maar bij de benen verandert de grootte niet of nauwelijks. Ondanks gezond eten en regelmatig bewegen hebben lipoedeem patiënten soms behoefte aan betere en meer zichtbare resultaten. Het afzuigen van de vetcellen blijkt voor een groot aantal patiënten effectief te zijn. De resultaten zijn langdurig waardoor de lichaamscontouren verbeteren en iemand gezonder is en zichzelf beter voelt. Helaas vergoeden zorgverzekeraars de kosten van liposuctie bij lipoedeem niet altijd. Laat liposuctie bij lipoedeem toepassen door een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in de aandoening. Vraag om aantoonbare ervaring. Als de ingreep niet met de juiste zorg en voorzichtigheid gebeurt, kan dat de zwellingen verergeren.

Vasculaire zorg en behandelingen

Het gebeurt regelmatig dat mensen met lipoedeem ook last hebben van een diepe of oppervlakkige aderaandoening die bijdraagt aan de symptomen. Een aderaandoening is niet altijd even duidelijk, maar herkenbare symptomen zijn onder andere:

 • Spataderen.
 • Huidverkleuring. De huid rond de kuiten of enkels wordt donker.
 • Zwellingen van de benen.
 • Zware of vermoeide benen.
 • Jeuk of rusteloosheid van de benen.

Het behandelen van een aderaandoening helpt bij het tegengaan en verminderen van sommige lipoedeem kenmerken zoals ongemakken, rusteloosheid en zwellingen.

Lipoedeem laten behandelen

Stoort u zich aan de contouren van uw onderlichaam als gevolg van lipoedeem? Zoekt u een behandeling met blijvende resultaten? Liposuctie kan de oplossing zijn. De artsen van Acura Medisch Centrum in Weert hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de liposuctie techniek, ook bij lipoedeem patiënten. Behandeling is mogelijk vanaf € 2.995. Bent u benieuwd naar eerdere resultaten? Maak een afspraak voor een consult. Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495 – 54 78 48. Of vul het contactformulier in.

Lipoedeem behandeling reviews – FAQ

1. Is lipoedeem omkeerbaar?

Lipoedeem is een chronische aandoening die (nog) niet te genezen is. Therapieën en behandeltechnieken zijn erop gericht de symptomen te behandelen en de beenomvang te verkleinen. Tumescente liposuctie is een effectieve behandelmethode om het vetweefsel te verwijderen.

2. Hoelang duurt het, voordat lipoedeem evolueert?

Gevorderde gevallen van lipoedeem hebben vaak vele jaren nodig om zich te ontwikkelen. Afhankelijk van de ernst ziet de ene vrouw dit sneller dan de andere vrouw.

3. Hoe kom ik van lipoedeem in mijn benen af?

Liposuctie en dan vooral tumescente liposuctie wordt toegepast om lipoedeem vet te verwijderen. Met een holle canule die een arts onder de huid plaatst, wordt het vetweefsel opgezogen. Afhankelijk van de hoeveelheid abnormaal vet, zijn soms meerdere sessies nodig.

4. Wat betekent stadium 3 bij lipoedeem?

In dit stadium levert de aandoening lichamelijke ongemakken op. De zwelling is aanhoudend en extreem zwaar door het uitzetten en veranderingen in de huidtextuur. De huid in de doelgebieden is hard en fibrotisch.

5. Is lopen goed voor lipoedeem?Lichte sporten zoals zwemmen, wandelen en fietsen worden aanbevolen omdat ze de lymfedrainage verhogen en de doorbloeding door de aangetaste ledematen verbeteren. Begin met korte wandelingetjes en bouw dit langzaam op.
6. Helpen massages bij lipoedeem?

Het is bewezen dat lymfedrainage helpt bij het behandelen van lipoedeem. Er zijn verschillende technieken voor een diepe weefselmassage, maar het succes is afhankelijk van de druk gericht op de oppervlakkige lymfevaten.

7. Hoe wordt lipoedeem veroorzaakt?

De exacte oorzaak van lipoedeem is niet bekend. De aandoening komt voor in families en kan geërfd worden. Lipoedeem wordt bijna uitsluitend bij vrouwen gezien en begint of verergert meestal tijdens de puberteit, zwangerschap of menopauze. Hierdoor is er waarschijnlijk een verband met hormonen.

8. Wat is de beste oefening voor lipoedeem?

Lopen in een zwembad, aquajogging, is een van makkelijkste oefeningen om te doen. Dit biedt voordelen voor mensen met lipoedeem. Naast de compressie die wordt veroorzaakt door de dichtheid van water, koelt het water uw benen af, waardoor de doorstroming van zowel bloed als lymfevocht wordt gestimuleerd.

9. Hoe voorkom ik dat lipoedeem erger wordt?

Artsen adviseren een gezonde levensstijl, met regelmatig bewegen. Eventueel is het dragen van therapeutische kousen of een verband om de ongemakken en pijn te verminderen nodig.

10. Komt lipoedeem terug na liposuctie?

Postoperatieve zwellingen in de ledematen na liposuctie is niet ongewoon. De zwelling kan een aantal maanden erger zijn, voordat het beter wordt. Volledige resultaten worden pas na zes maanden tot een jaar bereikt.

11. Is lipoedeem hetzelfde als lymfoedeem?

Nee, het zijn twee verschillende aandoeningen met verschillende oorzaken. Lipoedeem is de abnormale ophoping van overtollig vet, meestal in de benen. Lymfoedeem is de ophoping van lymfevocht in de weefsels, waar het zwellingen veroorzaakt.

12. Helpen therapeutische kousen bij lipoedeem?

Compressiekousen helpen bij het verminderen van pijn en een zwaar gevoel in de ledematen. Ook vermindert compressie de snelheid waarmee vetcellen groeien. Zo wordt voorkomen dat het lipoedeem zich snel ontwikkelt.

Menu