fbpx

Haartransplantatie donor

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Er worden regelmatig vragen gesteld over het haartansplantatie donor gebied. Kunt u bijvoorbeeld ook haren gebruiken van iemand anders voor uw eigen hoofd? En hoe belangrijk is het donorgebied voor het resultaat van de behandeling? Omdat vaak dezelfde vragen worden gesteld, hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Haartransplantatie donor.
Haartransplantatie donor.
Haartransplantatie donor FAQ – Veelgestelde vragen

1. Wat houdt donormateriaal bij een haartransplantatie precies in?
Donormateriaal zijn de haarzakjes die gebruikt worden om in de ontvangende gebieden te plaatsen. Het gaat hier om lichaamseigen donormateriaal dat uit uw haarkrans, aan de achterzijde van uw hoofd, wordt geoogst.

2. Kan ik iemand anders als donor aanwijzen?
Nee. Haartransplantaties worden alleen uitgevoerd als u zelf over voldoende donormateriaal beschikt. Juist omdat het lichaamseigen is, zijn de resultaten die bereikt worden goed. Bij gebruik van vreemd donormateriaal is de kans op afstoting te groot.

3. Blijft er een litteken achter in het donorgebied?
Acura Medisch Centrum past de moderne FUE haartransplantatie techniek toe. Dit houdt in dat de haarzakjes met behulp van een holle naald een voor een uit het donorgebied geoogst worden. Nadat de behandelde huid is genezen, zijn er geen littekens zichtbaar.

4. Is het verwijderen van grote aantallen haarzakjes uit het donorgebied veilig?
Ja. Er wordt rekening gehouden met de kwaliteit en de haardichtheid in het donorgebied. Dat betekent dat er een limiet is verbonden aan het aantal haarzakjes dat gedurende een ingreep veilig getransplanteerd kan worden. Ook bij een uitgebreide haartransplantatie met 3.500 grafts hoeft u zich geen zorgen te maken dat er kalende plekken in het donorgebied ontstaan. Hier wordt vooraf uitgebreid naar gekeken.

5. Kan ik meerdere haartransplantaties uit laten voeren met eigen donormateriaal?
Als u na een eerste haartransplantatie nog niet tevreden bent met het bereikte resultaat of de haaruitval zet op andere plekken door, kan een aanvullende behandeling overwogen worden. Ook correctie behandelingen kunnen doorgaans toegepast worden. Over het algemeen kan gezegd worden dat een totaal van 4.000 tot 6.00 grafts getransplanteerd kan worden, zonder dat dit opvalt in uw haarkrans. Dit hangt uiteraard af van de aanwezigheid van geschikt donormateriaal.

6. Kan een haartransplantatie uitgevoerd worden bij vergevorderde kaalheid?
De resultaten die bereikt worden bij een vergevorderde mate van haaruitval, zijn meestal onvoldoende. Het is onrealistisch om te denken dat bij een nagenoeg kale schedel een volle haardos als resultaat bereikt kan worden. Vaak wordt een haartransplantatie niet geadviseerd aan mannen die al te veel haren hebben verloren.

7. Moet mijn haar geschoren worden voor een haartransplantatie?
Mannen wordt meestal gevraagd het haar voor de ingreep te scheren. Dit maakt het oogsten van het donormateriaal eenvoudiger voor de behandelend specialist. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om gebruik te maken van een haarsparende FUE haartransplantatie. Alleen een gedeelte van het donorgebied wordt dan kort geschoren. Met name vrouwen kiezen voor deze moderne haartransplantatie methode.

8. Is het aan de achterzijde van mijn hoofd zichtbaar dat ik een haartransplantatie heb ondergaan?
Na afloop van de ingreep is de hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen. Het donorgebied herstelt vlot van de ingreep, waarbij het belangrijk is om eventuele korstjes niet los te krabben. Witte puntjes kunnen ontstaan door de genezende huid. Deze zijn na verloop van tijd vrijwel niet meer zichtbaar. Van littekenvorming is bij een FUE haartransplantatie geen sprake.

9. Waarom wordt bij een haartransplantatie donormateriaal uit mijn haarkrans gebruikt?
Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon, wat de haarzakjes verzwakt en nieuwe haargroei onmogelijk maakt. De haren die afkomstig zijn uit uw haarkrans hebben een andere structuur dan de overige hoofdharen en zijn niet gevoelig voor dit hormoon. Deze eigenschap maakt het mogelijk dat de getransplanteerde haarzakjes uw leven lang nieuwe haren blijven produceren.

10. Welk donormateriaal wordt gebruikt bij een wenkbrauwtransplantatie?
Ook bij een wenkbrauwtransplantatie wordt gebruik gemaakt van donormateriaal uit de haarkrans. Na verloop van tijd nemen de haren de vorm en structuur aan van originele wenkbrauwharen. U zult de haren wel regelmatig bij moeten knippen.

11. Valt het donorhaar uit?
Kort na de haartransplantatie, 2 tot 4 weken, valt bij de meeste mensen het getransplanteerde haar uit. Ook al vindt u dit wellicht vervelend, het is niets om u zorgen over te maken. Nieuwe haargroei wordt na 3 tot 4 maanden zichtbaar. In een normale situatie zijn de resultaten permanent. Uw haardos kan met het verstrijken van de jaren wel wat dunner worden, zoals dit ook bij anderen het geval is.

12. Hoe kan het donorhaar behandeld worden?
Na de haartransplantatie kunt u het succesvol getransplanteerde haar behandelen zoals u dat voorheen gewend was. Knippen, stylen, kleuren, verven, krullen. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Om beschadigingen aan het haar te voorkomen, kiest u bij voorkeur voor een zachte aanpak en vermijdt u overtollig gebruik van te warme stylingapparatuur.

13. Groeien de geoogste haarzakjes in het donorgebied weer terug?
Nee, op de plaatsen waar de haarzakjes verwijderd worden, komt geen nieuwe haargroei terug. Door de aanwezigheid van een groot aantal grafts valt dit echter niet op.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘haartransplantatie donor’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
  • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu