Fractional laser reviews

Bent u benieuwd naar fractional laser reviews? Stel u voor dat huidproblemen, zoals dofheid, fijne lijntjes, hyperpigmentatie en acnelittekens plaatsmaken voor een glanzende, gezonde huid. Dat is wat een fractional laserbehandeling doet. De laserbehandeling is effectieve, veilige manier om huidproblemen aan te pakken. Fractional laser reviews laten zien hoe de ingreep verloopt en wat u van de dagen na de behandeling kunt verwachten.

Fractional laser reviews.

Fractional laser reviews.

Interessante fractional laser ervaringen

De fractional laserbehandeling staat ook bekend als laserpeeling. Rimpels, littekens en vlekken in uw gezicht verminderen zonder dat u daarvoor een ingrijpende chirurgische behandeling voor ondergaat. De hoogwaardige lasertechnologie geeft de plastisch chirurg de mogelijkheid om met extreme precisie de beschadigde huid te behandelen. Bij het lezen van fractional laser reviews, wordt duidelijk welke huidoppervlakken verbeteren door een laserbehandeling:

 • Littekens door acne en/of waterpokken.
 • Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen, mond en op het voorhoofd.
 • Voor de zon beschadigde huid.
 • Lever- of ouderdomsvlekken.
 • Verbeteren van uw gezichtstint.
 • Moedervlekken.
 • Wratten.

Werkwijze fractional laserbehandeling

Een laserbehandeling draait om het effectief gebruik van licht- en warmtestralen. De chirurg gebruikt de laser om korte, geconcentreerde pulserende lichtstralen naar de onregelmatige, beschadigde huid te sturen. Zo wordt op zeer nauwkeurige wijze de beschadigde huid laag voor laag verwijdere. De gerichte aanpak van de fractional laser betekent dat er minder problemen of kansen zijn op hyperpigmentatie of het lichter worden van de huid. De buitenste huidlaag, de opperhuid, laat los en valt van het gezicht af. De laserbehandeling stimuleert tegelijkertijd de groei van collageen. Naarmate het behandelde gebied geneest, ziet u dat de nieuwe huid er gladder en steviger uitziet dan eerder.

Voorbereiding fractional laser

De fractional laserbehandeling is minimaal invasief, maar belastend voor de gezichtshuid. Zorg ervoor dat u op de behandeldag geen puistjes, open wonden of actieve infecties in het gezicht heeft. De arts heeft u het advies gegeven om een week voor de laserbehandeling het gebruik van acnemiddelen met retinoïden te stoppen. Voor de behandeling verdooft de arts uw gezichtshuid. Daarna vind de behandeling plaats, dit duurt 20 tot 30 minuten. Afhankelijk van uw geschiktheid bepaalt de arts op welke diepte de behandeling gebeurt. Fractional lasersessies zijn niet pijnloos. De meeste mensen ervaren een prikkelend, branderig gevoel. Om het gevoel te minimaliseren werken specialisten met een cooler. Na afloop van de lasersessie blijft de huid gekoeld door het aanbrengen van een speciale crème.

Uiterlijk na laserbehandeling

Fractional laser reviews zijn interessant, omdat mensen dikwijls beeldmateriaal bij hun review plaatsen. De foto’s laten zien hoe de gezichtshuid er na een lasersessie uitziet. Deze beelden kunnen confronterend zijn. De huid laat los en maakt plaats voor een nieuwe, stevige huid. Dit duurt meerdere dagen. Afhankelijk van uw levensstijl blijven de resultaten tot drie jaar behouden.

Risico’s en bijwerkingen fractional laser

Ondanks dat een fractional laser geen chirurgische ingreep is, bestaat er een reële kans op bijwerkingen en complicaties:

 • Toename van acne.
 • Bacteriële infectie.
 • Koortslip of herpes. Eventueel gebruikt u voor de behandeling een antiviraal geneesmiddel.
 • Hyperpigmentatie.
 • Langdurige roodhuid van de behandelde huid.
  Zwellingen.

Wanneer is fractional laser een oplossing?

Omdat de fractional laser grote impact heeft op de huid, is niet iedereen een geschikte kandidaat. Artsen behandelen mensen met actieve acne, een zeer donkere huid, diepe rimpels en een teveel aan huid niet met laser. Mensen met een donkere huidskleur hebben een aanmerkelijke grotere kans op hyperpigmentatie. Verzeker uzelf ervan dat u de ingreep niet laat toepassen door een onervaren specialist. Zoek een ervaren arts die specifieke en aantoonbare ervaring heeft met deze procedure. Brandwonden in uw gezicht wilt u ten koste van alles vermijden.

Checklist bij het zoeken van een specialist

Er zijn bepaalde vragen die u tijdens een consult bij een specialist stelt, om meer te weten te komen over zowel de arts als de kliniek.

 • Is er een BIG-registratie?
 • Is er ervaring met de fractional lasertechniek?
 • Zijn er voor en na foto’s van de procedure?
 • Ben ik geschikt voor een fractional laserbehandeling?
 • Waar en hoe vindt behandeling plaats?
 • Is er een herstelperiode?
 • Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van de behandeling?
 • Welke resultaten kan ik verwachten?

Een ervaren specialist neemt de tijd om uw vragen te beantwoorden en de behandeling toe te lichten. Het consult is dikwijls toonaangevend voor de indruk en het gevoel dat u heeft van de kliniek en de arts. Wanneer u meerdere klinieken bezoekt, is het goed om de diverse ervaringen met elkaar te vergelijken.

Kosten fractional laserbehandeling

De kosten voor fractional laser variëren. Bij Acura Medisch Centrum liggen de prijzen tussen € 75 en € 1.200. Waarbij u € 1.200 betaalt voor een intensieve fractional laser full face behandeling en € 75 voor een losse non-ablatieve laserbehandeling van 1 zone. Als u kijkt naar andere klinieken dan ziet u dat de tarieven variëren. De prijzen zijn gebaseerd op de expertise en kwalificaties van de arts die de ingreep uitvoert, het type behandeling dat u ondergaat en de bekendheid van de kliniek. De meeste ziektekostenverzekeringen dekken geen cosmetische chirurgie. Soms is het mogelijk om een cosmetische ingreep in termijnen te betalen. Zorg ervoor dat u vooraf weet welke kosten er met de behandeling gemoeid zijn. Kiest u een specialist voor huidvernieuwing met lasertechniek? Onthoud dan dat de ervaring van de specialist en uw gevoel van comfort, vaak belangrijker zijn dat de uiteindelijke behandelkosten.

Persoonlijk consult

Oneffenheden in het gezicht zijn storend. Zeker acnelittekens, maar ook andere huidbeschadigingen zorgen voor een verandering in uw uiterlijk. Om de huid te verjongen en de beschadigingen weg te werken is een fractional laserbehandeling een optie. Het lezen van reviews geeft u een idee van de behandeling. Om een advies op maat te krijgen, is het nodig om naar een consult bij een specialist te gaan. Acura Medisch Centrum biedt een gratis consult aan. Uw huidproblemen worden bekeken, waarbij de specialist dieper ingaat op uw algehele gezondheid en medische geschiedenis. Er is tijd om vragen te stellen en fractional laser voor en na foto’s te zien. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495 54 78 48 of door het invullen van het contactformulier.

Fractional laser reviews – FAQ

1. Hoe ervaren anderen een fractional laserbehandeling?

Fractional lasers helpen bij het verbeteren van de huid en vermindert het verschijnen van de eerste tekenen van huidveroudering. Ook het verlies van pigment, het verbeteren van de gezichtskleur en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens of huidschade is mogelijk met fractional laser. Mensen ervaren de verbeteringen als langdurig.

2. Is fractional laser een alternatief voor een facelift?

De lasertechniek is erop gericht het uiterlijk van de gezichtshuid te verbeteren. De behandeling verandert en/of verbetert niets aan uw gezichtscontouren. Voor het veranderen van de contouren is een facelift de aangewezen behandeltechniek.

3. Wat kan ik wel of niet doen na een fractional laserbehandeling?

Na een behandeling is het belangrijk de huid goed te beschermen met een hoge SPF factor. Gebruik zacht reinigende verzorgingsproducten en beperk het gebruik van gezichtsmake-up, omdat dit uw huid kan irriteren. In reviews leest u hoe anderen de instructies opvolgen en vindt u bovendien handige tips die van positieve invloed op het herstel en/of het resultaat kunnen zijn.

4. Hoe snel werkt fractional laser?

De gezichtshuid en onderliggende weefsellagen worden direct aan het werk gezet. De buitenste huidlaag schilfert af en een nieuwe laag komt tot ontwikkeling. De best mogelijke verbetering is bij veel mensen na twee tot drie maanden zichtbaar. De huid kan zich tot een jaar na de behandeling blijven verbeteren.

5. Is mijn gezicht toonbaar na een fractional laserbehandeling?

De huid schilfert af in de dagen na de behandelsessie. Afhankelijk van de aandoening die u laat behandelen en het type laser dat is gebruikt, duurt dit bij de een langer dan bij de anders. Als de huid is genezen, kunt u make-up gebruiken om de roze tot rode kleur te camoufleren. Roodheid is een verschijnsel dat zich regelmatig voordoet na een laserbehandeling.

6. Maakt een fractional laserbehandeling mijn huid kapot?

De fractional laser beschadigd huidcellen met als doel ze te laten verjongen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Volg de nazorg- en verzorgingsinstructies van de specialist of huidtherapeut op en verzorg de behandelde gebieden op de aanbevolen manier. De huid is niet blijvend ‘kapot’, na verloop van tijd ziet u hoe de huid verbetert en er jonger uitziet.

7. Is fractional laser een eenmalige behandeling?

Om het best mogelijke resultaat te bereiken, hebben de meeste mensen een paar behandelingen nodig. Tussen de sessies zit een periode van gemiddeld vier weken. De tijdlijn en het behandelschema hangen af van de problemen die u wilt laten behandelen. Zo is het mogelijk om hyperpigmentatie in een tot twee sessies te corrigeren.

8. Doet een fractional laserbehandeling pijn?

De behandeling is niet geheel pijn vrij, daarom wordt de huid eerst met een verdovende crème behandeld. Tijdens de behandeling kunt u een licht prikkelend tot pijnlijk gevoel ervaren als de warmte en energie op de huid losgelaten worden. Om de ongemakken te beperken, wordt de behandelde huid tegelijk gekoeld. Napijn is beperkt. De huid wordt direct met een verkoelende crème ingesmeerd.

Menu