fbpx

Behandeling urine incontinentie

Bent u op zoek naar een behandeling voor urine incontinentie? Er zijn veel mensen die dagelijks last hebben van urineverlies. Sommige mensen ervaren dit als zeer storend. De mate van klachten zijn dan ook uiteenlopend van mild tot zeer zwaar. Voor sommige mensen zorgt urine incontinentie voor een serieuze belemmering van de dagelijkse activiteiten. Wellicht heeft u al eerder vernomen dat urine incontinentie bij vrouwen en mannen een veel voorkomend probleem is. Er hebben in Nederland duizenden vrouwen last van dit probleem. Er bestaan verschillende mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Acura Medisch Centrum maakt hiervoor gebruik van de Viveve® behandeling. Het urineverlies kan sterk verschillen per persoon. Sommige mensen verliezen bij bepaalde activiteiten slechts een paar druppeltjes, terwijl anderen vrijwel geen controle meer hebben over deze zone.

Behandeling urine incontinentie?
Behandeling urine incontinentie?
Wanneer ontstaat urine-incontinentie bij vrouwen?

Urine incontinentie komt bij vrijwel alle leeftijden voor. Er zijn vrouwen die hier als kind al last van hadden. Wanneer iemand deze klachten heeft, is het belangrijk om te bepalen hoe de klachten ervaren worden. Voor sommige mensen is urineverlies namelijk de oorzaak van een negatief zelfbeeld en zorgt dit voor een belemmering van veel activiteiten. Bent u op onze site terecht gekomen nadat u zocht op ‘behandeling urine incontinentie’? Wij hebben namelijk al talloze vrouwen met dergelijke klachten naar alle tevredenheid geholpen.
Urine incontinentie wordt vaak veroorzaakt door een bevalling of de menopauze. Het gaat hierbij dan om stress incontinentie. Herkent u de volgende klachten? Verliest u wel eens urine tijdens:

  • Niezen
  • Sporten
  • Lachen
  • Vrijen
  • Hoesten
  • Andere intensieve bewegingen

Een reden kan zijn dat de bekkenbodemspieren niet naar behoren functioneren. Als deze spieren te zwak zijn, kan er in sommige situaties urine ontsnappen.

Nieuwe behandeling urine incontinentie bij vrouwen

Dé nieuwe behandeling voor urine incontinentie bij vrouwen. Het gaat om de Viveve® behandeling. Acura Medisch Centrum past een innovatieve manier toe om de eerder genoemde klachten op te lossen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Viveve® behandeling. De Viveve® behandeling maakt gebruik van klinisch bewezen cryogeen gekoelde monopolaire radiofrequentie (CMRF) om gelijktijdig zachte volumetrische verwarming te leveren tijdens het koelen van gevoelig oppervlakweefsel. Deze unieke technologie stimuleert het natuurlijke collageenvormingsproces van het lichaam. De Viveve® behandeling is een comfortabele, eenmalige sessie. Deze sessie duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een poliklinische omgeving. Momenteel wordt deze behandeling toegepast in meer dan 50 landen wereldwijd. Deze behandeling heeft al van duizenden getroffen vrouwen hun gezondheid en kwaliteit van leven verbeterd. U kunt ook bij Acura Medisch Centrum terecht voor de vagina verstrakking of vagina vernauwing.

Behandeling urine incontinentie FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over behandeling urine incontinentie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe ontstaat urine incontinentie?
Stress incontinentie is meest voorkomende vorm van incontinentie. Het urineverlies wordt veroorzaakt door verslapte of beschadigde bekkenbodem- of sluitspieren. Bij inspanning loopt er ongewild urine uit de blaas. Uw spieren kunnen verslappen of beschadigen door een bevalling, door de menopauze, door een moeizame stoelgang, door een verzakking of ten gevolge van een operatie.

2. Is urine incontinentie te behandelen?
Ja. U hoeft niet met ongemakkelijke of schaamte gevoelens rond te blijven lopen. Urine incontinentie kan op meerdere manieren behandeld worden. Van training van de bekkenbodemspieren tot een chirurgische ingreep. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een effectieve niet-chirurgische behandelmethode, bekend als de Viveve® methode.

3. Moet ik bij urine incontinentie geopereerd worden?
U bent gebaat bij de juiste behandeling. Afhankelijk van onder meer de ernst van het urineverlies en uw leeftijd kan een arts bekijken wat de best mogelijke behandeling is. Licht urineverlies kan doorgaans goed behandeld worden met bekkenbodemfysiotherapie. Bij licht tot matig urineverlies kan de niet chirurgische Viveve® methode uitstekende resultaten bieden. Heeft u echter last van ernstige urine incontinentie, dan kan in sommige gevallen een operatie de beste oplossing zijn.

4. Wat houdt de Viveve® methode precies in?
Met behulp van radiofrequente energie wordt de aanmaak van natuurlijk collageen gestimuleerd. Het handstuk van het innovatieve apparaat wordt in de vagina gebracht en behandeld het gebied rondom uw urinebuis. De behandeling duurt zo’n 30 minuten en geeft uitstekende resultaten. Deze resultaten ontwikkelen zich na verloop van een aantal weken en maanden. Na een jaar kunt u, indien gewenst, de behandeling laten herhalen.

5. Wat gebeurt er tijdens een operatie bij urine incontinentie?
Het soort operatie dat wordt toegepast, hangt af van de oorzaak van de incontinentie. Als u niet te maken heeft met een zogenaamde vaginale verzakking, kan de midurethrale sling operatie worden toegepast. Tijdens deze relatief kleine chirurgische ingreep krijgt de urinebuis een draagband. Dit bandje wordt via de vagina ingebracht. De resultaten van deze ingreep zijn over het algemeen positief. Een ruime meerderheid van de vrouwen die op deze manier geopereerd worden heeft na de operatie geen last meer van urine incontinentie.

6. Ik zie de operatie niet zitten. Kan ik toch behandeld worden?
Zeker als u last heeft lichte tot matige urine incontinentie, kunt u kiezen voor een alternatieve behandeling. De Viveve® methode is een veilige cosmetische ingreep die kortdurend is en waar nauwelijks risico’s en complicaties bij van toepassing zijn. De behandeling is pijnloos. Vrouwen die de behandeling hebben ondergaan vinden het laten nemen van een uitstrijkje meer vervelend dan de Viveve® behandeling.

7. Wat zijn de risico’s van een urine incontinentie behandeling?
Behandelingen met radiofrequente energie worden al jaren naar volle tevredenheid toegepast. De techniek wordt ingezet bij de behandeling van de gevoelige huid zoals het gezicht, de handen en de huid. Van ernstige bijwerkingen of complicaties is geen sprake. Als u een Viveve® behandeling ondergaat, kunt u tijdelijk een tintelend gevoel in de vagina ervaren. Daarnaast komen een doof gevoel en lichte afscheiding soms voor. Het zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf verdwijnen in de dagen na de behandeling.

8. Hoe zijn de resultaten van de Viveve® behandeling?
De radiofrequente energie die tijdens de behandeling vrijkomt, stimuleert de aanmaak van collageen. Resultaten zijn niet direct na afloop van de behandeling optimaal, maar worden geleidelijk aan verbeterd. Na een maand is de eerste lichte verbetering merkbaar, pas na drie tot vier maanden worden de resultaten steeds beter. Doorgaans is een behandelsessie voldoende. Na een jaar kunt u de behandeling laten herhalen.

9. Wat zijn de kosten van een urine incontinentie behandeling?
De urine incontinentie behandeling kosten lopen uiteen en worden voornamelijk bepaald door het soort behandeling dat u ondergaat. Tijdens een persoonlijk intakegesprek worden uw klachten besproken. De arts kan u een behandeling voorstellen en een prijsopgave overhandigen.

10. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische behandelingen worden niet als vanzelfsprekend vergoed. Uw zorgverzekeraar kan een vergoeding verstrekken op het moment dat er sprake is van een medische noodzaak. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

11. Is er een minimumleeftijd voor een behandeling tegen urine incontinentie?
Vaak ontstaan klachten pas na een bevalling, na de menopauze of na een operatie. Cosmetische behandelingen worden pas na overleg met de behandelend cosmetisch arts uitgevoerd. Minderjarigen worden zelden met dit soort klachten geconfronteerd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘behandeling urine incontinentie’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

  • Gratis eerste consult
  • Altijd in ervaren handen
  • Uw zorg is onze zorg
  • Professioneel en eerlijk advies
Vraag?

    Voornaam, Naam*

    Mail*

    Telefoonnummer*

    Behandeling

    Bericht*

    Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
    De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

    Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

    Menu